سوالی دارید؟
هزینه گمرکی چیست؟
هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه، بارگیری یا باربری، صفافی یا بارچینی، انبارداری، آزمایشگاه، کارشناسی کالا، بدرقه مطابق نرخی که به موجب هیات وزیران برای هر یک از موارد مذکور تعیین و به گمرک ابلاغ می شوند. ممکن است سازمان یا اشخاصی که بعضی از این امور را (به استثنا تعرفه بندی، خدمات بدرقه که منحصراً باید توسط گمرک انجام شود) به عهده می گیرند، دولتی یا وابسته به دولت نباشند. به عبارت دیگر ممکن است این خدمات به بخش خصوصی واگذار یا به مشارکت یک سازمان دولتی انجام شود. این امور چون درباره ترخیص کالا و اظهارنامه های گمرکی است. صرف نظر از اینکه چه شخصی اعم از دولتی یا خصوصی عهده دار انجام این خدمات باشد، هزینه های گمرکی خوانده می شوند.
تعرفه گمرکی چیست؟
تعرفه گمرکی به معنی دریافت حقوق و عوارض گمرکی است که بر روی هر کالا بسته می شود. برای مثال وقتی می گویند تعرفه ورود تلویزیون ۳۰% است، یعنی مأخذ دریافت حقوق و عوارض گمرکی این کالا ۳۰% تعیین شده است. به بیان دیگر «تعرفه» به معنی جدول طبقه بندی کالایی هم گفته می شود و در کتاب مقررات صادرات و واردات آمده است. در اصطلاح انگلیسی آن (Nomenclature) نامیده می شود. پس وقتی گفته می شود که تعرفه تلویزیون ۱۵/۸۵ است یعنی که تلویزیون در سیستم طبقه بندی کالایی بین المللی، در فصل ۸۵ و ردیف ۱۵ جای گرفته است.
عوارض گمرکی چیست؟
به طور کلی وجوهی که در گمرک از کالاهای وارداتی دریافت میشود، به چند دسته تقسیم میشود. یکی حقوق و عوارض است که نوعی مالیات غیرمستقیم است و دیگری هزینههاست که در مقابل انجام خدمت وصول میشود؛ مانند هزینه های مربوط به تخلیه و بارگیری، آزمایش، استاندارد و انبارداری. وصول حقوق و عوارض گمرکی به عهده گمرک است ولی هزینهها توسط سازمانهای ارائهکننده خدمت مثل سازمان بنادر در بنادر، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی و سازمان ملی استاندارد وصول میگردد.
میزان مالیات بر ارزش افزوده برای کالاهای وارداتی چقدر است؟
باتوجه به تبصره یک ماده ۲۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهرماه سال جاری، معادل ۵/۱ درصد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده کالای وارده از مجموع حقوق ورودی به علاوه ارزش سیف کالا دریافت میگردد. گمرکات کشور میبایست مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خاص موضوع تبصره ماده ۱۶ قانون مذکور (نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خاص شامل انواع سیگار و محصولات دخانی ۱۲ درصد و انواع بنزین و سوخت هواپیما معادل ۲۰ درصد است) را قبل از ترخیص از واردکنندگان کالا اخذ و در ستونهای مربوط در پروانهها یا پتههای گمرکی و اظهارنامههای گمرکی درج نمایند.
برای مأخذ محاسبه مالیات ارزش افزوده بر واردات کالا یک ردیف تحت عنوان ردیف ۰۴۷ در اظهارنامه و پروانههای گمرکی تعیین شده است. به موجب ماده ۳۸ قانون مذکور معادل ۵/۱ درصد به عنوان عوارض کالاها و خدمات از مجموع حقوق ورودی بعلاوه ارزش سیف کالا (عوارض مذکور برای انواع سیگارها و محصولات دخانی معادل ۳ درصد، انواع بنزین و سوخت هواپیما معادل ۱۰ درصد، نفت سفید و نفت گاز ۱۰ درصد و نفت کوره ۵ درصد میباشد) را قبل از ترخیص از واردکنندگان کالا اخذ و در ستونهای مربوطه در پروانهها و یا پتههای گمرکی (حسب مورد) و اظهارنامههای گمرکی درج نمایند. این گزارش حاکی است، یک ردیف تحت عنوان ردیف ۰۴۸ در اظهارنامه و پروانههای گمرکی درخصوص محاسبه عوارض کالا و خدمات وارداتی تعیین شده است. براساس بخشنامه دفتر واردات از اول مهرماه سال جاری کالای اظهار شده به گمرک مشمول قانون مذکور و اخذ مالیات و عوارض مشروحه مجموعاً ۳ درصد خواهد بود. همچنین کالاهایی که قبل از اول مهرماه سال جاری اظهار و تشریفات گمرکی آن انجام گردیده و برای آن پروانه سبز گمرکی صادر شده ولیکن از گمرک خارج نشده است، از شمول دستورالعمل خارج می شود.
ورود و صدور چه کالاهایی به طور کلی ممنوع است؟
براساس قوانین و مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران ورود برخی کالاها و یا صدور آنها به طور کلی ممنوع است. بعضی از این کالاها عبارتند از: مشروبات الکلی، وسایل قمار، اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه، مواد مخدر، نشریات، تصاویر، فیلم، عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد. هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی و سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارد، ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است.
معافیت های گمرکی که شامل لوازم زندگی فرد میشود، کدام است؟
کلیه لوازم مستعمل زندگی هموطنان مقیم به هنگام بازگشت به کشور مشمول معافیتهای گمرکی خواهد بود. هیچگونه حقوق و یا سودی از آنان دریافت نخواهد شد به شرط آنکه: وسایل مورد نیاز حداقل یک ماه زودتر، همراه یا ۹ ماه پس از ورود صاحب کالا به کشور، حداقل در ۵ سال گذشته از چنین معافیتی استفاده نکرده باشد. همچنین شش ماه آخر اقامت آنان در خارج از کشور متوالی بوده باشد. ماموران دولتی که برای یک ساله یا بیشتر به خارج اعزام میشوند، مشمول بند فوق نخواهند بود. معافیت و تسهیلات گمرکی فوق مشمول ورود خودرو، موتورسیکلت، قایق موتوری و همچنین لوازم منزل نو نخواهد بود. آلات و ابزار دستی مربوط به کار و شغل هموطنان مقیم خارج از کشور مشمول معافیت از حقوق گمرکی خواهد بود.
به چه کالاهایی متروکه گفته می شود؟
مدت مجاز توقف کالاهای وارده به گمرک چهارماه بعد از تاریخ تحویل اظهارنامه و صدور قبض انبار است. درصورتی که در این فاصله برای تشریفات گمرکی مراجعه نشود، کالا متروکه محسوب می گردد؛ این مهلت در صورت درخواست صاحب مال این مدت به شرط پرداخت حق انبارداری تا ۴ ماه دیگر قابل تمدید است.
به چه کالاهایی تجاری می گویند؟
کالاهای تجاری کالاهایی هستند که به تشخیص گمرک ایران، برای فروش وارد یا صادر می گردند. کالای تجاری می تواند به همان شکل اولیه یا پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی شده به فروش برسد. بنابراین تاجر وارد کننده ی کالا، کالاهای تجاری را با توجه به محل های خرید و شرایط مربوطه که قبلاً از طرق مختلف پیش بینی و بررسی کرده است، خریداری می کند. نحوه خرید نیز از بازارهای خارجی و از طریق نمایشگاه های بین المللی، بروشورهای تحقیقی و اتاق بازرگانی در ایران و یا از طریق اینترنت انجام می گیرد.
تماس 24 ساعته
09177706367
همین حالا با تماس با بازرگانی هیرون از خدمات مشاورهای در زمینه صادرات و واردات بهرهمند شوید!